Followers

Friday, November 10, 2017

Kerabu Maggi

Assalamualaikum...

Pertama kali rasa kerabu maggi ni masa mkn kat restoran tomyam .simple tp sedap . Pastu bila teringin cuba seniri la kat umah . Kalu nak lg senang guna maggi toyam yg beli kat siam tu sbb siap ada perencah siap cuma tambah sayur jer . Tp ni knita guna maggi biasa dan paste tomyum . 
Jom semak resepi ni kalu nak cuba : 
Ni resepi nya : 
Kerabu Maggie 
Sebungkus maggi kosong
Udang segar dikupas kulit dan dicelur 
1 sdbTomyam paste 
1 sdb sos ikan 
Cili padi ikut kepedasan yg anda suka 
1 sdb jus limau
1 sdb gula
Sedikit garam jika perlu sbb sos ikan tu pon dah masin.
Tomato segar dihiris
Bawang besar dihiris 
Daun ketumbar 
Sayuran lain jika suka 

Cara2 nya
Cili padi , bawang putih ditumbuk 
Campurkan gula , sos ikan 
Gaulkan maggi yg telah dicelur dan ditoskan bersama semua bhn hingga sebati.
Inshaa Allah sedap .