Pertama kali rasa kerabu maggi ni masa mkn kat restoran tomyam .simple tp sedap . Pastu bila teringin cuba seniri la kat umah . Kalu nak lg senang guna maggi toyam yg beli kat siam tu sbb siap ada perencah siap cuma tambah sayur jer . Tp ni knita guna maggi biasa dan paste tomyum .
Jom semak resepi ni kalu nak cuba :
Ni resepi nya :
Kerabu Maggie
Sebungkus maggi kosong
Udang segar dikupas kulit dan dicelur
1 sdbTomyam paste
1 sdb sos ikan
Cili padi ikut kepedasan yg anda suka
1 sdb jus limau
1 sdb gula
Sedikit garam jika perlu sbb sos ikan tu pon dah masin.
Tomato segar dihiris
Bawang besar dihiris
Daun ketumbar
Sayuran lain jika suka
Cara2 nya
Cili padi , bawang putih ditumbuk
Campurkan gula , sos ikan
Gaulkan maggi yg telah dicelur dan ditoskan bersama semua bhn hingga sebati.
Inshaa Allah sedap .