Followers

Wednesday, June 13, 2012

Makaroni Keju Bakar

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

Apa khabar semua ? Diharap sihatlah semuanya...akak ok aje tapi anak akak (Irfan ) pula yg demam , so terpaksa bercuti separuh hari ni sbb ngantuk sangat ..Semalam suhu badannya tinggi sangat..lepas bagi ubat ok ...tapi bila tengah malam panas balik...sampai takut nak tidor balik. Hari ni pening2 lalat ler... 

Bila ditanya nak makan apa? Dia cakap tak lalu makan ...tapi lapar.Tak lama pastu  dia request nak makan Makaroni Keju Bakar yg macam dlm Majalah Kuntum ni... Ok lah..lg pon dah lama akak tak buat ni.Selalunya akak buat versi dewasa~ pedas sikit tapi  kali ni buat versi kanak2 la pulakkk...Sedap dimakan panas-panas.Muka demam yg monyokk tu terus ceriaaa....sekali ngan  adik2  pulunnn...






Yg akak buat ni main campak jer....tak ikut resepi pon tapi ikut rasa. Yg mana bahan2 utamanya Makaroni, Mushroom Soup Maggi, isi ayam yang didadu,sosej, sedikit susu segar, telur , garam ,lada sulah , slice cheddar cheese, carrot, brokoli,sedikit butter ,bawang besar & bawang putih.




Khasiatnya
Info : Majalah Kuntum  

  • Jumlah Karbohidrat Tinggi
  • Kaya dengan Kalsium : cheese ~ yg mana bagus utk pertumbuhan gigi dan tulang.


6 comments:

Nieza said...

sedap ni saya suka..kalau buat suka bubuh byk cheese topping tu..hehe

semoga anak akak cepat baik yer.

Kak Nita said...

Nieza...akak mmg suka cheese ..tapi yg Nieza buat tu nampak lg menarik .

Tq , hari ni Irfan dah ok , dah pergi sekolah...

Qasey Honey said...

asslm kak Nita...mderhaka dgn resepi ni tu pkara biase..hehe...lbih suka ikut citarasa sdri..sbb sdri yg nk mkn kan...hihi..nmpk sedap tu...

Kak Nita said...

W/salam QH,

Betuiii tu ...hehehe..

HomeKreation said...

Salam KakNita. TQ sudi singgah blog Along & follow. Semuga kita kenal2 lebih rapat lagi.

Kak Nita said...

W/Salam Along,
Terim kasih banyak2 juga sbb sudi follow blog Kak Nita yg tak seberapa nih. Blog Along mmg menjadi salah satu tempat rujukan Kak Nita.